Stop met dat opstandige gedoe, lompe loonslaven

Gedurende de Amerikaanse democratische voorverkiezingen in 2016 verzon de campagne van Hillary Clinton het label Bernie Bros. Dat diende om aanhangers van Sanders op sociale media te brandmerken als jonge, blanke, mannelijke, vrouwonvriendelijke, racistische trollen. Dat in weerwil van de werkelijke samenstelling van zijn achterban, die in meerderheid uit vrouwen bestond. In de voorverkiezingen van 2020 is dit label ( bij gebrek aan fantasie) weer netjes uit de kast gehaald om de actieve fans van de progressieve kandidaat te beschuldigen van alles wat lelijk is. Het is tekenend voor de neerbuigende, betuttelende manier waarop het Democratische establishment haar tegenstanders bejegent. Caitlin Johnstone gaat dit verschijnsel op satirische wijze te lijf op haar website Caitlinjohnstone.com (25 februari 2020) door plaats te maken voor ene Snooty McCentrist , die het grauw wel even zal zeggen hoe het zich dient te gedragen.

Foto: screenshot YouTube

Het huidige Caitlin Johnstone-essay is vervangen door een opiniestuk van Snooty McCentrist van het National News Conglomerate. NNC: Obey.

Oh mijn god, stop hiermee. Hou er gewoon mee op. Ik heb het helemaal gehad met jullie onbeschofte provincialen en jullie toekomstige revolutie. Stop deze onzin onmiddellijk voordat er iets gebeurt waar we allebei spijt van hebben.

Mijn medecommentators en ik hebben geduldig uitgelegd hoe je rijk kan worden en blijven jullie, ondankbare straatjochies, vertellen dat sociale basisprogramma’s slecht zijn, onbeperkte militaire expansie goed, en de enige reden waarom jullie daar anders over denken is Kremlin-propaganda. Jullie willen geen Bernie Sanders en een werkend gezondheidszorgsysteem; dat is wat Vladimir Poetin wil dat jullie denken. Wat jullie willen is hetzelfde als wat elke Amerikaan wil: een robuuste nationale veiligheidsstaat.

Willen jullie, Bernie Bros., Poetin geven wat hij wil? Willen jullie dat echt? Houden jullie zoveel van Poetin, of zo? Weten jullie wie ook zo van Poetin hield? Hitler.

Mijn vrienden en ik hadden het hier laatst over in de club, en we waren het er allemaal over eens dat jullie ongewassen gepeupel over de hele wereld helemaal uit de hand is gelopen. Wisten jullie dat de demonstraties gisteren buiten bij het uitleveringsproces van Julian Assange zo luid waren dat de mensen in de rechtszaal moeite hadden om de rechtszaak te volgen? We proberen een onhandelbare publicist van gelekte informatie uit te leveren aan Virginia, en enkele arrogante nietsnutten hebben het bijna onmogelijk gemaakt om onze erecties overeind te houden.

We hebben een ingeburgerd systeem dat al generaties lang prima werkt, dankjewel, en we hoeven geen gespuis dat met hun vette vingers het stuur probeert over te nemen. We hebben het allemaal netjes op een rijtje: wij regelen de zaken en vertellen jullie hoe je moet denken, en jullie mogen het grootste deel van jullie wakende leven in de hoogste versnelling werken. In je vrije tijd kun je dingen doen die jullie plebejers leuk vinden: rondwentelen in de viezigheid, kijken naar monster truck wrestling, fastfood eten bij McDenny’s, en het dragen van T-shirts. Iedereen gelukkig.

Maar dat is niet goed genoeg voor jullie inhalige handarbeiders, toch? Nee, jullie willen gratis onderwijs, omdat, wat? Jullie kunnen niet gewoon jullie trots inslikken en naar Yale gaan? Jullie willen gratis gezondheidszorg omdat het plan van Mama en Papa niet goed genoeg voor jullie is? In Pete’s naam, duik gewoon in het trustfonds als je geld tekort komt.

De jeugd van vandaag heeft vooral rechten. Ze willen dat alles aan hen wordt overhandigd op een presenteerblaadje, in plaats van zelf alles op een presenteerblad te leggen zoals normale volgroeide volwassenen. Als jullie problemen hebben met het betalen van je Mercedes of de psychiater van je poedel, moeten jullie de buikriem aanhalen en je jacht verkopen zoals we dat allemaal doen.

Ik moest in de raad van bestuur van Pappie gaan zitten toen ik amper afgestudeerd was. Ik moest zoveel vergaderingen bijwonen – soms wel drie per jaar! Maar je moet jezelf niet ontzien als je net zoals ik succesvol wilt zijn.

Jullie kunnen niet alles hebben, Bernie Bros. Enkel omdat een duidelijke meerderheid van jullie in elk kiesdistrict, in elke staat in het hele land, in alle peilingen en alle verkiezingen, in grote aantallen hebben geëist om bepaalde dingen te hebben, wil dat nog niet zeggen dat jullie die ook krijgen. Dit is een democratie, weet je nog wel?

De realiteit is dat je soms offers moet brengen voor onze aandelenportefeuilles.

Wil je nog vier jaar Trump, Bernie Bros? Want als Sanders wordt genomineerd betekent dat, dat jullie nog vier jaar Trump krijgen; mijn vrienden in de club en ik gaan er alles aan doen om daarvoor te zorgen. Geloof me, het zal ons veel meer pijn doen dan het jullie doet, omdat die man soms heel onbeleefde dingen over ons twittert.

Dus doe gewoon het goede, vergeet jullie kleine revolutie en nomineer een veilige, gematigd-progressieve figuur als Michael Bloomberg of Ted Cruz. Dan kunnen wij gewoon verdergaan met het regeren van de wereld en kunnen jullie teruggaan naar jullie Netflix-televisies en je donutpizza’s. Iedereen gelukkig, en wij hoeven niet autoritair te worden tegen jullie, onbehouwen ezels. Snap je? Gesnopen? Mooi zo.